Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Pentru confortul casei tale

Membru Bizoo de 4 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
1 pareri

Cazan mixt lemn/pelet Arca LPA Duo Matic 29R, fara snec

0 stars: 0.00 din 0 pareri

25800 lei Lei
Brand
ARCA CALDAIE
Cod produs
LPA29R
Pe stoc
Nu
Out Of stock
Descriere
Arca LPA Duo Matic

Arzatorul automat pe peleti este inclus.

Snecul (sistemul automat de alimentare cu combustibil - pelet) si rezervorul de stocare peleti nu sunt incluse. Acesta se comanda separat.

Functionarea are loc in mod alternativ lemne sau peleti folosind programul dorit de catre utilizator pe display-ul panoului electronic cu optiunea de a porni in automat peletii odata epuizat lemnul.

Cu solutia tehnica adoptata in calculul termo tehnic nu se adauga puterile lemn/pelet intrucat functionarea este alternativa si niciodata concomitenta.

Centrala LPA DUO MATIC ofera randamente foarte ridicate datorita schimbatorului marit pus in spatele corpului centralei. Utilizand lemne se atinge un randament de peste 90%. Utilizand peleti se atinge 92%.

Specifica geometrie a schimbatorului denumita "la uscat" garanteaza curatenia conductului de schimb fara plasarea unor turbolatori inutili cu actionare manuala cum se intampla de obicei la cele mai intalnite produse de pe piata.

Tehnologia schimbatorului la uscat fata de cea cu tuburi de fum, permite o modulare a puterii centralei in functionarea cu lemne pana la 50% si in functionarea cu peleti pana la 20%.

Motivele otelului-inox:

- Cum se stie biomasele lemnoase contin substante care in timpul arderii creeaza fum si condensuri acide. In mod normal substanta cea mai agresiva produsa este acidul acetic. Este reconoscut ca si lemul uscat de 2 sau 3 ani contine oricum o cantitate minima de apa care variaza in jurul lui 15%. Doar pentru peleti de lemn natural, uscarea poate atinge pana la 8%.
- Apa continuta in lemn in afara faptului ca scade randamentul combustiei centralei poate fi si o sursa de mare atac coroziv. In mod special in zonele unde panza freatica este sulfuroasa sau bogata in substante acide copacul ce prin radacini absoarbe acest tip de apa va produce lemnul bogat si el in apa cu mari concentratii de sulf, precum si alte substante chimice.
- In timpul gazeificarii lemnelor in centrala, aceaste substante vor produce un cadru foarte agresiv in camera de combustie a lemnului. O asemenea agresivitate creeaza un mare atac coroziv mai ales cand centrala este in stand by si aburii uscarii ating peretii focarului pentru perioade lungi. Acest fenomen se intampla primavara si toamna, in lipsa rezervorului de acumulare sau cand se produce apa calda in perioada estiva. In aceste conditii extreme, marirea grosimii focarului centralei poate sa nu fie suficienta.
- Propunerea ARCA este rezolutiva pentru orice tip de lemn folosit: focarul in otel INOX AISI 304. Folosirea acestor materiale implica o sudura tehnologica specifica a produsului cu care Arca este dotata de multi ani.

Detalii:

Greutate - 400 kg

Garantie - 24 luni

Produs in - Italia

Agabaritic - DA

Putere termica - 29kW

Tip combustibil - Mixt Lemn/Pelet

Pliant ARCA LPA DUO MATIC
Trimite mesaj
Din Gura in Gura