Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Pentru confortul casei tale

Membru Bizoo de 4 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
1 pareri

Cazan lemne gazeificare Arca Aspiro 29R-30kW

0 stars: 0.00 din 0 pareri

14030 lei Lei
Brand
ARCA CALDAIE
Cod produs
ASPIRO29R
Pe stoc
Nu
Out Of stock
Descriere
- La baza functionarii cazanului Aspiro se afla principiul gazeificarii (sau distilarii) lemnului.

- Combustibilul solid, situat in partea superioara a cazanului (magazia de lemne), in contact cu jarul produs pe gratar, elibereaza anumite gaze care, combinandu-se cu aerul de combustie (aer primar), creeaza un amestec combustibil.

- Acest amestec este aspirat printre fantele gratarului in zona inferioara a cazanului (zona de schimb) unde da nastere la caracteristica "flacara rasturnata".

- Pentru ca nu arde lemnul in mod direct ci foloseste gazele din continutul acestuia, gazeificarea permite o exploatare completa a combustibilului solid care se materializeaza printr-un randament inalt al arderii si printr-un impact scazut asupra mediului datorita absentei fumului rezultat din ardere si a majoritatii substantelor nocive.

Disponibil in variantele

ASPIRO 29R-30kW

ASPIRO 43R-41kW

ASPIRO 52R-49kW

ASPIRO 70R-69kW

ASPIRO 90R-84kW

GARANTIE 36 LUNI - CORPUL CAZANULUI, 24 LUNI - PENTRU PARTILE ELECTRICE SI 12 LUNI - PENTRU CELE REFRACTARE SI MATERIALE DE CONSUM.

Legenda:
- 1. Perete uscat frontal

- 2. Perete uscat posterior

- 3. Ventilator

- 4. Schimbator sanitar (versiune SA)

- 5. Aer primar

- 6. Aer secundar

- Prin acest sistem centrala ASPIRO, cu ventilatorul pus in camera de fum, functionand prin ASPIRATIE, atinge un randament energetic maxim, intrucat gazele de evacuare sunt obligate sa atinga catalizatorul inainte de a ajunge la zona de schimb si de a fi eliminate prin cosul de fum.

- Randamentul chimic obtine mari beneficii prin faptul ca, combustiunea si gazeificarea sunt controlate de catre modularea termostatica continua.

- Emisiile fumului de evacuare se imbunatatesc calitativ si scad cantitativ.

- Se inregistreaza in plus o mare reducere a reziduurilor solide nearse si absenta aproape totala a reziduurilor gazoase nearse datorita temperaturii extrem de inalte atinse in timpul combustiei.

- Rezulta o reducere mare a consumurilor.

Izolarea este constituita dintr-o salteluta de vata minerala cu o grosime de 80 mm, pusa in contact direct cu corpul cazanului.

- Modularea puterii si continuitatea de functionare ajuta la o reducere mare de umiditate si condens.

- Invelisul cu material refractar protejeaza in intregime fie peretele posterior fie peretele anterior al magaziei de lemn.

- Toti peretii focarului superior au o grosime de 8 mm, fara suduri.

- Functionarea centralei este dependenta de coroziune, rezultand aproape dubla fata de modelele cu 5 mm de grosime.

- De fapt, presupunand in 2 mm grosimea minima de functionare, cu focarul de 8 mm sunt disponibili 6 mm,cu focarul de 5 mm, doar 3 mm pot fi opusi fenomenului coroziv.

- Daca se folosesc lemne cu un mare atac coroziv este recomandata versiunea cu focar in otel inox (5 mm).

- Pentru o buna functionare a schimbatorului pentru apa menajera este obligatoriu ca presiunea apei de alimentare sa nu fie inferioara la 2 bar.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura